Recreatief

Recreatief

Zwemmen is leuk!!!

Heb jij je diploma gehaald en vind je zwemmen toch wel heel erg leuk? Dan is de afdeling Recreatief bij Zwem- en PoloClub Appingedam misschien wel wat voor jou!

Wat ga je nou precies doen op recreatief zwemmen? Je krijgt 45 minuten les van een zwemtrainer. Tijdens de training houd je je bijvoorbeeld bezig met nieuwe zwemslagen, leer je starten en keren en kun je zelfs meedoen aan echte zwemwedstrijden! Je leert dus verschillende kanten van de zwemsport kennen.

De recreatieve groep wordt gezien als instroom afdeling van ZPCA. Als je al recreatief zwemt en je zou graag naar bijvoorbeeld de afdeling selectie (wedstrijdzwemmen) willen dan is dat heel erg makkelijk. Doorstromen naar een andere afdeling is mogelijk, als je door wilt stromen naar de selectie wordt er gekeken naar je niveau. 

Iedere vrijdag avond gaan de recreatieve leden van Eemsrobben gezamenlijk met de recreatieve leden van ZPCA zwemmen. Zij doen dit onder leiding van gediplomeerde trainers en ervaren hulpleiding.

Bij recreatief zwemmen staat plezier in het water voorop. Kinderen die hun A-diploma hebben gehaald zijn van harte welkom om te komen zwemmen.Tijdens de lessen zwemmen we de diverse zwemslagen zoals schoolslag, borstcrawl en rugcrawl en soms ook de vlinderslag.

Voor zwemmers die het leuk vinden is het ook mogelijk om recreatieve wedstrijdjes te zwemmen.Ook werken we aan de zwemvaardigheid. Hierbij is er een mix van zwemmen, waterpolo en reddend zwemmen. De vaardigheden zijn erg divers waardoor de lessen inhoudelijk ook erg gevarieerd zijn. Zwemmers met voldoende vaardigheid kunnen ook hun zwemvaardigdheids-diploma behalen.

De lessen zijn opgedeeld in twee groepen:Groep 1 zwemt van 17.00 – 17.45 uur (tot en met 10 jaar)Groep 2 zwemt van 17.45 – 18.45 uur (10 jaar en ouder)

Houd jij ook van zwemmen? En ben je niet bang voor water? Kom dan eens langs om te zwemmen. Je mag 3 keer gratis proberen.