Tijdwaarnemers gezocht!!

Tijdwaarnemers gezocht!!

Aan alle leden, ouders/verzorgers en andere belangstellende,

Trainers, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport en spelplezier van de sporters. Maar ook  op de omgeving van de sporters (ouders) en op de toename van de sportparticipatie en de groei van verenigingen.

Sporters kiezen voor een sport als zij het naar hun zin hebben. Dit kan zijn omdat de sfeer goed is binnen de club, de kwaliteit van de trainingen hoog is of omdat er met respect wordt omgegaan met sporters, trainers en officials.  Officials zijn onmisbaar binnen een vereniging. Jaarlijks worden duizenden officials ingezet om wedstrijden op lokaal, nationaal en internationaal niveau op een juiste manier te begeleiden. Zonder officials kunnen er geen wedstrijden plaats vinden.

Of iemand als official nu jurylid, scheidsrechter, tijdwaarnemer of starter is, het moet leuk zijn om wedstrijden te begeleiden. Als tijdwaarnemer maak je de wedstrijden van heel nabij mee en voel je je nog meer betrokken bij de sport die jou zoon of dochter beoefent.

Dringend tijdwaarnemers gezocht!!

Om onze zwemmers de wedstrijden te kunnen laten zwemmen, waarvoor  ze in aanmerking komen hebben wij  tijdwaarnemers nodig.

Er zijn meer tijdwaarnemers nodig om alle wedstrijden te voorzien van de vereiste aantal tijdwaarnemers.  Bij 1 tot 5 deelnemers moeten wij 1 tijdwaarnemer leveren,  bij 5 tot 10 deelnemers 2 tijdwaarnemers  en bij meer dan 10 deelnemers 3 tijdwaarnemers. 
Er wordt in oktober/november weer een cursus gegeven. De cursus bestaat uit 4 theorieavonden en 1 praktijkavond. Tevens moet Iedere cursist  tijdens een wedstrijd als schaduwtijdwaarnemer fungeren.

De cursus is op een donderdagavond  in dorpscentrum de Broeckhof in Zuidbroek en begint om 19.30 op de volgende data:
2 oktober, 23 oktober, 6 november en 20 november
De praktijkavond wordt in overleg met de docent vastgesteld.

De cursus wordt afgesloten met een mondeling examen van 20 minuten. Het examen wordt gehouden op 29 november in Drachten.
ZPCA heeft dringend nieuwe tijdwaarnemers nodig!! Hoe meer tijdwaarnemers er zijn hoe meer er gerouleerd kan worden en wij kunnen voldoen aan de gestelde eisen van aanleveren van tijdwaarnemers bij een wedstrijd.

Als wij geen aanmeldingen ontvangen voor deze cursus dan kunnen wij niet garanderen dat uw kind mee kan doen aan de voor hem/haar geschikte wedstrijden.

Geef je op voor deze cursus voor onze zwemmers!!  Voor opgave of vragen  kan je contact opnemen met  Marjon Marsyla:  secretariaatzpca@hotmail.com. 

Opgave tot uiterlijk 24 september 2014.

Met sportieve groet,

Het bestuur Zwem- en Poloclub Appingedam