25 50m Deel 6 te Winschoten

25 50m Deel 6 te Winschoten

25 April 2015 een middag waar PRs werden verslonden. In Winschoten werd het 6e deel van de 25 50m wedstrijd gezwommen.

Er deden 9 verengingen mee. Waaronder ZPCA met zes zwemmers.
Het eerste startsignaal voor ZPCA was voor Cynthia in serie 3. Zij zwom 50m rugslag in een tijd van 55.28. Maarliefst 2,5 seconden sneller dan haar oude pr.
Noa volgde in serie 6 en zwom een pr van 3.5 seconden, in een tijd van 44.86 tikte zij aan.

Chantal zwom deze middag voor het eerst de 50m rugslag 56.17. Een mooie pr.
Om in de trend te blijven moest Cornely ook een pr op haar 50m rugslag zwemmen en dit deed zij keurig. 49.39 is haar nieuwe tijd. 2 seconden sneller dan de vorige keer.
Matthijs zwom wel een pr op zijn 50m rugslag, helaas telde de tijd niet. Zijn specialiteit kwam deze middag wel duidelijk naar voren. Vanaf het eerste moment dat hij het water raakte tot en met het einde van zijn races erg constant. Hij laat geen moment van rust invallen en gaat als een speer door het water.
Cynthia  en Cornely moesten zonder dat ze dit wisten deze middag ook nog 25m vlinderslag zwemmen. Voor Cynthia was dit de eerste keer. Zij zette een mooie tijd neer van 27.80 seconden. Chantal zwom ook haar 50m rugslag en 25m vrije slag voor het eerst. Hiermee behaalde ze een 13e en een mooie 5e plek in de ranglijsten die middag.
In de wandelgangen. 

Een dag na deze race was in de wandelgangen de toptijd van Matthijs ook gehoord hij had namelijk een vette pr neergezet op de 50m vrij en daarmee zijn concurrenten binnen ZPCA weer even voor zich. Dit zorgde meteen voor extra focus tijdens de clubkampioenschappen. Matthijs zwom een ruime seconde van zijn 50m vrije slag af en zette een knappe tijd van 38.09 neer. Ook op zijn 25m vlinderslag zwom hij een pr van bijna 2 seconden!

De beste verbetering deze middag kwam op naam van Cynthia op haar 50m vrije slag verbeterde zij maar liefst 7 seconden. Haar nieuwe pr staat nu op: 49.45. Ilona en Noa behaalde met hun 50m rugslag een zilveren medaille. Tijdens deze zwemmiddag waren op de 50m rugslag namelijk medailles te winnen. 

In totaal werden er tijdens deze gezellige zwemmiddag 10 persoonlijke records neergezet. We kunnen met 2 medailles wel spreken van een succesvolle wedstrijd.