Thuiszorg

Thuiszorg

De plannen van de regering zijn in de laatste jaren vooral gericht op het zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen of mensen met een beperking. De situatie voor de mensen die hierdoor thuisblijven is echter soms zo complex dat je op zoek moet gaan voor hulp om deze mensen te helpen en te begeleiden. Elke regio kent zo wel zijn eigen thuiszorg aanbieder waarbij sommige landelijk werken of sommige in een regio. Zoek je bijvoorbeeld op thuiszorg Westland dan kan je beide organisaties tegenkomen.

Plaatselijke zorg

Thuiszorg is altijd een inbreuk op iemand zijn persoonlijke omgeving. Hoe professioneel de medewerker ook is die langskomt, als je gezond was en geen hulp nodig had dan was het deze persoon waarschijnlijk niet bij je binnengekomen. Misschien is het daarom wel goed om te kijken naar een organisatie die korte lijntjes heeft met bijvoorbeeld de ggz Den Haag om die juiste ondersteuning en hulp te geven die voor jou belangrijk is. Misschien is het voldoende als er geholpen wordt met het aankleden of wassen van jezelf, misschien heb je meer ondersteuning nodig bij het schoonhouden van je woning of misschien heb je juist wel meer behoefte aan een stukje begeleiding bij het proces van ouder worden.

De kracht van thuiszorg

Thuiszorg is allang niet meer de huishoudelijke hulp die één keer per week iets komt schoonmaken. De gezondheidszorg wordt steeds verbetert waardoor er meer thuis kan wat vroeger in een ziekenhuis moest plaatsvinden. Herstellen na een operatie moet vaak thuis gebeuren en begeleiding bij het leren omgaan met een beperking waar je tegenaan loopt is steeds vaker een taak die door de thuiszorg wordt overgenomen. In je vertrouwde omgeving, met mensen die weten hoe moeilijk het kan zijn waar je mee geconfronteerd wordt, zoekt de thuiszorgorganisatie naar oplossingen die voor jouw prettig zijn. Die je helpen en ondersteunen en waarbij je langer thuis kan blijven wonen. In een omgeving die jezelf als prettig ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *